VS GGZ: een nieuwe functie in de huisartsenzorg

Kansen voor de VS GGZ

De VS GGZ is een nieuwe professional in de huisartsenzorg. Maar wat doet een VS GGZ nou in de praktijk? Welke patiënten ziet hij? Het kenniscentrum heeft een vragenlijst uitgezet om antwoorden te vinden op deze vragen. De enquête is ingevuld door 18 VS'en GGZ. Uiteindelijk hadden we 11 bruikbare reacties.

Bijna alle VS'en GGZ diagnosticeren en behandelen volwassenen met een breed scala aan aandoeningen en klachten als depressie, angststoornissen, burn-out en psychosociale problemen (slaap- en relatieproblemen). Wilt u meer weten? Lees het artikel.

Opleiding VS GGZ
Negen hogescholen leiden in twee jaar op voor het specialisme GGZ. De Opleidingsinstelling GGZ-VS biedt een opleiding van drie jaar aan. In het overzicht staat het verschil tussen de twee en de driejarige variant.

Wat doet de VS GGZ in de huisartsenzorg?

Wat doet een VS GGZ in de praktijk? Het kenniscentrum heeft een vragenlijst uitgezet om antwoorden te vinden op deze en andere vragen.

lees het artikel
De VS GGZ: ervaringen in de huisartsenpraktijk

De VS GGZ is een nieuwe professional in de huisartsenzorg. Een verkennend onderzoek van de HAN en KOH brengt de eerste ervaringen van professionals en patiënten met de VS GGZ in de huisartsenpraktijk in beeld.

lees het artikel
Deel deze pagina: