De EKC begeleidt toetsgroepen
Bekijk de functieomschrijving

Erkend Kwaliteits Consulent

Hebt u een aantal keren per jaar een fto- of dto bijeenkomst met uw collega's? Of een andere vorm van intercollegiale toetsing zoals intervisie- en supervisiegrepen? Wilt u deze bijeenkomsten laten accrediteren? Dan is de betrokkenheid van een Erkend Kwaliteits Consulent (EKC) verplicht.

De EKC coördineert en bevordert het onderwijs en het kwaliteitsbeleid in toetsgroepen zodat de kwaliteit van de intercollegiale toetsing is geborgd. De EKC is een huisarts die de EKC-opleiding heeft gevolgd en staat geregistreerd in het CHBB-register.

Fto en dto

Bent u als EKC op zoek naar onderwijsmateriaal voor fto? Bekijk het aanbod van het NHG en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. Voor het Diagnostisch ToetsOverleg (DTO) kunt u terecht bij INSZO (Meetpunt Kwaliteit).

Herregistratie

Om na 5 jaar voor herregistratie in aanmerking te komen:

  • volgt de EKC 20 uur per 5 jaar relevantie nascholing. Deze 20 uur kan de EKC uiteraard ook gebruiken als deskundigheidsbevordering voor de herregistratie als huisarts.
  • is de EKC 40 uur uur per jaar aantoonbaar betrokken geweest bij het organiseren van kwaliteitsbeleid in de vorm van het begeleiden van toetsgroepen of andere activiteiten.

Noteer de geïnvesteerde tijd voor de coördinatie en het uitvoeren van EKC taken in een eenvoudig overzicht.

Meer informatie over welke nascholingen en werkzaamheden hieronder vallen leest u hier.

Deel deze pagina: