Denk aan hersenletsel

Datum:
maandag 7 oktober 2024
Tijdstip:
18.00 - 20.30 uur ((ontvangst met een maaltijd vanaf 17.30 uur))
Locatie:
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP Eindhoven
Accreditatie:
3 punten inclusief voorbereiding (KNMG, LV POH-GGZ, NAPA, NVvPO, V&VN, VSR)
Tarief:
€ 120,00 | Abonnementhouder
€ 135,00 | Niet abonnementhouder

In Nederland leven ongeveer 650.000 mensen dagelijks met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Een aantal van hen komt daarvoor met – soms vage – klachten bij de huisarts. Hoe weet u dat de patiënt geen burn-out heeft of een arbeidsconflict, maar wellicht kampt met de naweeën van een beroerte of van een val van zijn fiets, een aantal maanden eerder?

Het aantal patiënten met hersenletsel neemt toe en de zoektocht van deze patiënten is vaak lang. In deze nascholing leert u meer over het herkennen en erkennen van de, vaak onzichtbare, lange termijn gevolgen van hersenletsel en weet u hoe u patiënten zo nodig gericht kunt doorverwijzen. De nascholing is complementair aan de medisch, neurologische nascholing en wordt gegeven vanuit een biopsychosociaal perspectief.

Docenten: Caroline van Heugten (hoogleraar klinische neuropsychologie), Nadia Heinen, (huisarts) en Maud van Vlerken (projectleider KOH)

Als voorbereiding op deze nascholing dient u de e-learning ‘NAH in de huisartsenpraktijk’ te doorlopen. U ontvangt hiervoor 1 accreditatiepunt.

De nascholing is gebaseerd op het stroomdiagram ‘Denk aan Hersenletsel’ (voor het opsporen van niet-aangeboren hersenletsel door de huisarts (C. Van Heugten, N. Sillekens, J. Metsemakers, M. van den Akker).

Deel deze pagina: