Lees de onderzoeksresultaten

Radboudumc IQ healthcare en KOH deden samen met Huisarstenposten Oost-Brabant en de Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD) onderzoek naar de inzet van de PA (in Emmen) en de VS (in Eindhoven) op de huisartsenpost. Weinig tijd? Lees dan vooraan in het rapport de kernboodschapen.

De physician assistant op de spoedpost | 2017

De PA kan veel zorgvragen waarmee patiënten naar de huisartsenpost komen, overnemen van de huisarts. De zelfstandig werkende behandelt net als de huisarts vooral klachten aan het bewegingsapparaat, luchtwegen en huid. Lees verder.

Naar een optimaal team van huisarts en VS op de spoedpost | 2017

Een team met twee VS'en en twee huisartsen kan in het weekend overdag alle zorgvragen van patiënten behandelen. Huisartsen focussen zich op zorgvragen die de VS niet kan behandelen. Zij zien bijvoorbeeld meer buikklachten. Er is er een lichte daling van het aantal consulten per uur als er VS'en in een team werken. Lees verder.

Verpleegkundig Specialist biedt kansen | 2013

Onderzoeksrapport naar de inzet van verpleegkundig specialisten op de spoedpost in Eindhoven
Verdelen van taken van een huisarts naar een VS is op de spoedpost mogelijk in een team van zorgverleners. De VS is deskundig, biedt veilige zorg en patiënten en zorgverleners zijn tevreden. Lees verder.

Deel deze pagina: