Psychiatrie in verschillende culturen

In een multiculturele samenleving hebt u als hulpverlener te maken met verschillende culturele en religieuze aspecten, ook rondom psychiatrie. Hoe gaat u hier als professional mee om? Psychiatrie bij mensen uit andere culturen kan betekenen dat de hulpverlener te maken krijgt met andere problemen en knelpunten.

Culturele en religieuze aspecten spelen een grote rol bij een psychiatrische hulpvraag van patiënten uit verschillende culturen. Voor een goede vertrouwensrelatie, de diagnostiek en de behandeling bij migranten is kennis van de culturele en religieuze achtergrond belangrijk.

Met behulp van casuïstiek en rollenspellen komen verschillende situaties aan bod. Met deze handvatten kunt u het gesprek over gebruiken en tradities aangaan met de patiënt en/of de familie. Dit kan een opening zijn voor een goede vertrouwensrelatie waarin adviseren en behandelen gemakkelijker wordt.

Goed om te weten
  • Doelgroep: huisarts, VS, PA en POH-GGZ
  • Accreditatie: 3 punten
  • Trainers: Stichting Voorlichters Gezondheid
  • Regio: Zuidoost-Brabant
Informatie en offerte

Meer informatie ontvangen over deze nascholing? Of interesse in een andere dienst van KOH? Vul dan het formulier in.

Vraag informatie aan

FAZOB is er voor huisartspraktijken in Zuidoost-Brabant die knelpunten ervaren in de zorg voor patiënten met achterstandsproblematiek. Bent u benieuwd naar de financieringsmogelijkheden voor deze nascholing? Kijk dan op de pagina van FAZOB.

subsidie aanvraag fazob
Deel deze pagina: