Familiezorg (basis) | workshop voor vrijwilligers in de palliatieve zorg

dinsdag 17 januari 2023
19.00 - 22.00 uur (ontvangst vanaf 18.45 uur)
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP Eindhoven
n.v.t.
Tarief:
€ 0,00

Familiezorg is een methode die zorgt dat families met langdurige en intensieve zorgsituaties zelfstandig deze zware taak aan kunnen én volhouden. Vaak komen vrijwilligers in beeld als de familie dreigt overbelast te raken. Vrijwilligers maar ook zorgverleners moeten rekening houden met het persoonlijke verhaal en de relaties binnen het familiesysteem. De wijze waarop je dat doet bepaalt de kwaliteit van de zorg.

Je leert:

• de essentie van familiezorg;
  • wat de invloed van ziekte en verlies is op de interactie tussen gezinsleden;
  • op welke manier je als vrijwilliger ondersteuning kan bieden: waar ga je op in en wat kun je beter laten? ;
  • hoe je een familie zodanig kunt ondersteunen dat de verwerking en het rouwproces na overlijden goed kan verlopen;
  • wat je rol is als vrijwilliger en hoe je kunt samenwerken met professionals.

Deze workshop is voor vrijwilligers die werken in de palliatieve zorg bij een VPTZ organisatie, in bijna thuis huizen of een hospice.