Aan de slag met familiezorg (verdieping) | workshop voor vrijwilligers in de palliatieve zorg

donderdag 30 juni 2022
13.00-16.00 uur (ontvangst vanaf 12.45 uur)
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP Eindhoven
n.v.t.
Tarief:
€ 0,00

De invloed van ziekte en (naderend) verlies speelt een grote rol in families. Familiezorg is een methode die zorgt dat families met langdurige en intensieve zorgsituaties zelfstandig deze zware taak aan kunnen én volhouden. Vaak komen vrijwilligers in beeld als de familie dreigt overbelast te raken. Als vrijwilliger moet je weten wanneer je ondersteuning kunt bieden en hoe. Maar ook wanneer juist niet. In deze verdiepingsworkshop herhalen we kort de belangrijkste principes uit de familiezorg. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag. Aan de hand van casussen uit de praktijk ga je gesprekken oefenen: luisteren, samenvatten, doorvragen en onderhandelen.

Deze workshop is voor vrijwilligers die werken in de palliatieve zorg bij een VPTZ organisatie, in bijna thuis huizen of een hospice. En die de basis workshop Familiezorg van het Netwerk gevolgd hebben op 16 juni 2022 of in 2019.