Vaardigheidscarrousel

Doelgroep:
Beginnende doktersassistente
Datum:
maandag 11 december 2023
Tijdstip:
18.00 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 17.30 uur met lichte maaltijd)
Locatie:
Summa College, Willem de Rijkelaan 3, 5616 EA Eindhoven
Accreditatie:
1 punt e-learning en 3 punten groepsonderwijs (KABIZ)
Tarief:
€ 0,00 | Deelnamebedrag van € 105,00 wordt door Stroomz doorbelast aan de praktijk. Dit is een gereduceerd tarief, omdat het een pilot betreft. Vermeld bij aanmelding aub de praktijk waar u werkt

Herhaal en oefen uw praktische vaardigheden
In uw rol als beginnend doktersassistent voert u diverse medische handelingen uit. Denk hierbij aan een bloeddrukmeting of een CRP-test. Soms gaat het om een voorbehouden of risicovolle handeling zoals injecteren. Het is belangrijk om voorbehouden en risicovolle handelingen regelmatig te oefenen. Voert u de handeling nog op de juiste manier uit? Waarom doet u wat u doet? Wat zijn de mogelijke complicaties? En wat legt u aan de patiënt uit?

De vaardigheidscarrousel is niet bedoeld als toetsmoment. Het is de bedoeling om tijdens deze avond de vaardigheden met elkaar te oefenen en op deze manier van elkaar te leren.

Welke vaardigheden komen aan bod?

  • Cerumen lavage
  • Injecteren
  • Bloeddrukmeting
  • Urineonderzoek
  • POCT

Voorbereidingsopdracht
U doorloopt vooraf per vaardigheid een korte e-learning. De totale voorbereidingstijd is ongeveer 1 uur. Uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u een link naar deze e-learnings. Neem daarnaast de protocollen van de te oefenen vaardigheden binnen uw centrum/ praktijk door.

Deze vaardigheidstraining is verplicht voor doktersassistenten van de centra. Meerdere data en aanbod voor alle doktersassistenten volgen komend jaar.

Docenten
Begeleiding door ervaren instructeurs