Opfriscursus triage en communicatie in de huisartsenpraktijk
Versterk uw medische en communicatieve vaardigheden voor veilige triage, met aandacht voor de structuur van het triagegesprek en voor een effectief overleg met huisarts of collega. Daarnaast maken we leerzame uitstapjes naar de medische achtergronden van de triagevragen.
Na het volgen van deze opfriscursus kunt u:
- veilige triage toepassen voor de juiste urgentie en vervolgactie(s):
- werken met de ABCDE-methodiek;
- kiezen van de juiste ingangsklacht(en);
- stellen van de essentiële vragen;
- toepassen van de algemene triagecriteria.
- werken met de NHG-Triagewijzer 2020 (digitaal of klapper);
- persoonsgericht communiceren:
- naast de klacht focust u op beleving, hulpvraag en context en neemt u die aspecten mee in het vaststellen van de vervolgactie;
- effectief overleggen:
- kernachtig formuleren van het probleem en uw vraag aan huisarts of collega. Triage en communicatie met de patiënt staan daarbij centraal.
Aan deze opfriscursus gaat een voorbereidingsopdracht vooraf. De voorbereidingstijd van deze opdracht bedraagt maximaal één uur.
Aanvangsniveau: u hebt de basiscursus ‘Triage en communicatie’ afgerond of een andere geaccrediteerde triage-basiscursus en u hebt aantoonbare ervaring met triage en met de triageklapper. Voldoet u niet aan het aanvangsniveau? Neemt contact met ons op. KOH biedt bij voldoende belangstelling één keer per jaar de basiscursus ‘Triage en communicatie’ aan.
Docent: Ilse Reijnen, kaderhuisarts spoedzorg
Vermeld bij aanmelding aub de praktijk waar u werkt.