Agressie voorkomen en hanteren

Datums:
dinsdag 4 oktober 2022, donderdag 6 oktober 2022, maandag 10 oktober 2022, maandag 7 november 2022, woensdag 7 december 2022 en dinsdag 13 december 2022
Tijdstip:
18.00 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 17.30 uur met lichte maaltijd)
Locatie:
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP Eindhoven
Accreditatie:
3 punten (KABIZ)
Tarief:
€ 0,00 | Deze training wordt vergoed door uw werkgever

Als zorgprofessional kunt u geconfronteerd worden met grensoverschrijdend en agressief gedrag. Van patiënten, van familieleden en mantelzorgers. Soms wordt agressie ingezet om een snellere behandeling af te dwingen, maar vaak komt agressie voort uit onmacht of frustratie, of past het bij het ziektebeeld.

Of het nu gaat om schelden, bedreigen, intimideren of slaan; agressie heeft veel impact en mag nooit worden getolereerd. In deze training leert u hoe u escalaties van emoties kunt voorkomen. En hoe u effectief en professioneel om kunt gaan met grensoverschrijdend en agressief gedrag aan de telefoon, balie en in de behandelkamer. Uitgangspunt daarbij is: emotie mag, agressie niet!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • vroegtijdig herkennen van verschillende vormen van agressie
  • bewustwording van uw eigen houding en gedrag bij oplopende emoties
  • de-escaleren bij oplopende emoties en hoe u ‘in control’ kunt blijven van uzelf onder spanning
  • helder en duidelijk grenzen stellen
  • effectief en professioneel omgaan met de verschillende vormen van agressie op basis van herkenbare situaties uit de eigen praktijk.

Tijdens de training worden theoretische inleidingen afgewisseld met oefeningen op basis van herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Er wordt een trainer en een professionele trainingsacteur ingezet en er wordt gewerkt in een prettige en veilige sfeer, met humor en met oog voor de deelnemers. Door te doen, te delen en te ervaren!

Verplichte voorbereiding:

  • U volgt de E-learning ‘Omgaan met agressie’ in GoodHabitz.
  • U bent bekend met het agressieprotocol op het gezondheidscentrum
Deel deze pagina: