Hoe gaat u om met onveilige thuissituaties? | Online

Datum:
donderdag 9 maart 2023
Tijdstip:
18.15 – 21.30 uur
Locatie:
Online nascholing
Accreditatie:
3 punten (ABC1, VSR, V&VN, KABIZ)
Tarief:
€ 0,00 | Deelname wordt door Huisartsenposten Oost-Brabant betaald

Hoe maakt u uw zorgen bespreekbaar en welke stappen ondersteunen een veilig thuis?

Veilige thuissituaties voor iedereen. Dat willen we graag allemaal. De praktijk is echter weerbarstig. Als u stuit op zorgwekkende signalen, komt u allerlei dilemma’s tegen. Als triagist, doktersassistente, verpleegkundige en huisarts werkzaam op de HAP, hebben we hier allemaal mee te maken. Twijfel over signalen, hoe krijg/behoud ik de vertrouwensband, weinig tijd, hoe krijg ik de boel op tafel en als het daar ligt, wie doet dan wat en wanneer?

Samen met experts op dit gebied leert u wat kan helpen in de gespreksvoering. Hoe u met minder inspanning, meer kunt bereiken. En ervaar hoe de meldcode u hierbij ondersteunt. De IK JIJ WIJ werkmethode van Wilde Kastanje Training & Opleiding helpt u hierbij.

De training wordt begeleid door één trainer en één acteur. Altijd in een veilige omgeving. U kiest zelf wat u wel of niet wil oefenen.

Na het volgen van deze nascholing:

  • Is uw kennis opgefrist over de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling: het doel, de signalen en de inhoud van de stappen;
  • Bent u zich bewust van uw taak binnen de stappen van de meldcode;
  • Oefent u in het onderscheid maken tussen feiten, hypotheses en uw eigen gevoel ten behoeve van signalering, dossiervorming, overleg met collega’s en in het gesprek met de betrokkenen;
  • Kunt u de werkmethode IK JIJ WIJ toepassen om uw zorgen bespreekbaar te maken met de betrokkenen;
  • Weet u hoe en wanneer u kunt samenwerken met de vertrouwensarts Veilig Thuis en aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling;

Deze training is een samenwerking van de Huisartsenpost Oost-Brabant en Wilde Kastanje Training & Opleiding. KOH is gevraagd om de organisatie en accreditatie op zich te nemen.

Meldt u direct aan; verbeter uw gespreksvaardigheden en krijg handvatten aangereikt om met meer vertrouwen vermoedens van onveiligheid bespreekbaar te maken. Deze nascholing wordt kosteloos aangeboden voor alle medewerkers en huisartsen werkzaam bij Huisartsenpost Oost-Brabant.

Deel deze pagina: