Kijken met een systemische blik

Datum:
maandag 27 juni 2022
Tijdstip:
14.30 - 17.00 uur (ontvangst vanaf 14.00 uur) (Deze nascholing bestaat uit 2 dagdelen, u volgt ze allebei. Het tweede dagdeel is op maandagavond 11 juli van 19.00 uur tot 21.30 uur)
Locatie:
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP Eindhoven
Accreditatie:
4 punten (LV POH-GGZ)
Tarief:
€ 0,00 | Deze nascholing wordt vergoed door uw werkgever

Deze nascholing over ‘Kijken met een systemische blik’ volgt de nascholing over de ‘Praktische ontwikkelingspsychologie’ logischerwijs op. Met de kennis over de ontwikkelingspsychologie en de hechtingstheorie leert u uw systemische blik verder aan te scherpen.

Het leren kijken en bevragen van de context van klachten berust op systematische kennis en vaardigheden. Deze context heeft vaak een grote invloed op het ontstaan en de beleving van klachten. Dat maakt het werk in de spreekkamer van POH-GGZ boeiend, maar soms ook ingewikkeld en complex. Met deze nascholing leert u systemisch te kijken, vragen en te interpreteren. Met als doel om ontstane patronen en de emotionele dynamiek binnen een systeem te herkennen, praktisch te benaderen en tijdig door te verwijzen indien de problematiek buiten het handelingskader valt.

Deel 1 en 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. U ontvangt na deel 1 een voorbereidingsopdracht ter voorbereiding op deel 2 op 11 juli.

Docent: Anne Maaskant, klinisch psycholoog K&J, systeemtherapeut en docent aan de RINO en expertdocent GZ opleiding Kind en Jeugd Radboud.

Deel deze pagina: