Dermatoscopie

Datum:
dinsdag 4 oktober 2022
Tijdstip:
18.00 - 22.00 uur (tweede avond is op woensdag 7 december 2022)
Locatie:
Op 4 oktober Online | Op 7 december op locatie in Eindhoven
Accreditatie:
10 punten (KNMG, VSR, NAPA)
Tarief:
€ 550,00

Het onderwijs richt zich vaak alleen op het herkennen van huidkanker. Niet op goedaardige afwijkingen die erop lijken. In deze nascholing vergroot u uw kennis van de diagnostiek met het blote oog en het gebruik van de dermatoscoop. U krijgt meer grip op de beoordeling van plekjes waar de patiënt zich zorgen om maakt maar die goedaardig blijken te zijn.

We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen.

U ontvangt het zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

4 oktober Online (1e avond) | 7 december in Eindhoven (2e avond)

De nascholing bestaat uit twee dagdelen met enkele weken daartussen. In de tussenliggende weken oefent u in de eigen praktijk met het gebruik van de dermatoscoop. De docenten geven online feedback op de door u geüploade casuïstiek.
Dagdeel 1 vindt online plaats via het KOH-platform en dagdeel 2 vindt op locatie plaats in Eindhoven.

Dermatoscoop
Er is een geschikte dermatoscoop nodig voor het maken van foto's via een camera. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met de vraag of u een geschikte dermatoscoop hebt. Geen dermatoscoop? Dan kunt u deze mogelijk lenen of aanschaffen. U ontvangt hiervoor een aanbod. Na de tweede avond kunt u de geleende dermatoscoop eventueel met korting aanschaffen (aanbod is vrijblijvend).

Docenten
Mandy Prins, dermatoloog Maxima Medisch Centrum
Tjinta Brinkhuizen, dermatoloog Catharina Ziekenhuis Eindhoven
Chantal Staal, huisarts

Het auteurschap van deze nascholing is van Universitair Medisch Centrum Groningen en European Academy of Dermatology and Venereology

Deel deze pagina: