EKC Basisopleiding

Datum:
dinsdag 4 oktober 2022
Tijdstip:
09.00 - 17.00 uur (deze opleiding bestaat uit twee dagen: 4 en 5 oktober 2022)
Locatie:
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West, 5652 NP Eindhoven
Accreditatie:
13 punten (ABC1)
Tarief:
€ 695,00

KOH biedt deze EKC-basisopleiding aan in samenwerking met NHG-nascholing en LHV Academie.

De EKC-basisopleiding bestaat uit 2 dagen waarin met afwisselende en inspirerende werkvormen diverse aspecten van de functie als Erkend Kwaliteits Consulent de revue passeren. Allereerst wordt ingegaan op de inventarisatie, de wensen en behoeften van uw toetsgroepleden. Vervolgens krijgt u uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een EKC. U wordt hierbij op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en kwaliteitsbeleid en maakt kennis met verschillende onderwijsvormen en gaat er direct praktisch mee aan de slag. Vervolgens komt het motiveren van uw eigen groep aan bod en u werkt aan een verbeterplan voor uw eigen praktijk. Na afloop gaat u naar huis met veel nieuwe ideeën over nascholing in een toetsgroep.

De inhoud van deze training wordt geleverd door het NHG en zorgt ervoor dat de Erkend Kwaliteits Consulent onderstaande taken op de juiste wijze kan uitvoeren:

  • Het coördineren van nascholing binnen Hagro toetsgroep of ander samenwerkingsverband
  • Het coördineren van FTO-bijeenkomsten
  • Het coördineren en bewaken van de implementatie van afspraken binnen de groep en de evaluatie van de resultaten
  • Intermediair zijn tussen huisartsengroep en WDH (dat wil zeggen: de wensen van de groep m.b.t. deskundigheidsbevordering kenbaar maken bij de WDH en de plannen van de WDH kenbaar maken in de groep).
  • U ziet toe op de kwaliteit van nascholing in huisartsgroepen en vormt hiermee een soort garantie, waardoor de bijeenkomst q.q. geaccrediteerd is.
  • Na de basisopleiding worden jaarlijkse (regionale) terugkomdagen georganiseerd. Opgedane ervaringen en nieuwe ontwikkelingen worden hier uitgewisseld. Zo ontvangt u ook na uw training regelmatig nieuwe inzichten die u kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk.
Deel deze pagina: