Aanvraagopties

Diverse diensten en initiatieven

Heeft u een andere dienst of initiatief gezien dan dat wij onderstaand voor u hebben uitgelicht en is gerelateerd aan achterstandsproblematiek en uw interesse heeft, vul dan onderstaand aanvraagformulier in of neem contact op met FAZOB.

Tolkendienst

Communicatie met patiënten is de basis voor een goede zorgrelatie. Voor huisartsenpraktijken in Zuidoost-Brabant zijn er diverse opties beschikbaar om een tolk in te schakelen via Global Talk, gefinancierd door het Achterstandsfonds.

De volgende diensten van Global Talk worden vergoed:

  • Tolkentelefoon
  • Conference call
  • Videotolk
Meer informatie
Praktijkcheck laaggeletterdheid

De Praktijkcheck Laaggeletterdheid heeft als doel de toegankelijkheid van huisartsenpraktijken voor laaggeletterde patiënten te verbeteren. Dit gebeurt door middel van een uitgebreide praktijkchecklist die de praktijkomgeving, inclusief telefonie, website en inrichting, beoordeelt. Na afloop ontvangt de praktijk een evaluatieverslag met suggesties en adviezen voor verbeteringen, met ondersteuningsopties van Pharos en een geschat traject van 6 uur.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie, advies en offerte op maat neemt u contact op met KOH.

Verbeteren van de toegankelijkheid van de praktijk

Het belang van het verbeteren van praktijktoegankelijkheid voor patiënten met diverse behoeften, zoals beperkte gezondheidsvaardigheden, chronische ziekten en kwetsbare ouderen. Voorbeelden van verbeteringen omvatten het aanpassen van bewegwijzering, website, en communicatie.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie, advies en offerte op maat neemt u contact op met KOH.

Supervisie of individuele coaching voor huisarts en/of praktijkmedewerkers

Professionele begeleiding gericht op stressmanagement, werkdruk, en het verbeteren van werkplezier, inclusief conflicthantering en het vinden van balans tussen werk en privé.

Huisartsen kunnen bijvoorbeeld terecht bij Coaches voor Medici, maar het is raadzaam om verschillende organisaties te overwegen alvorens een keuze te maken.

Meer informatie